Antirimpel
De termen anti-rimpel en ‘anti-age’ zijn niet voor niets populair. Veel mensen doen tegenwoordig hun best om er jong, fit en stralend uit te zien. Crèmes waarop de term anti-rimpel staat, bevatten actieve bestanddelen die de huid verzorgen en huidveroudering tegengaan.

Het is uiteraard niet gezegd dat het gebruik van een anti-rimpelcrème een rimpelloze huid garandeert. Uiteindelijk krijgt iedereen te maken met rimpels. Een goede verzorging van de huid kan dit proces echter wel vertragen.

Ontstaan van rimpels
Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt steeds minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt of verliest het zijn werking.

Elastine is een stof die bijdraagt aan de elasticiteit (rekbaarheid) van de huid. Zeker wanneer de huid veel wordt blootgesteld aan de zon vindt afbraak van elastine plaats. Wanneer de afbraak van elastine groter is dan de aanmaak ervan wordt de huid slapper en ontstaan rimpels. Op plaatsen waar de huid vaker wordt gevouwen ontstaan eerder rimpels, zoals de fronsrimpels en kraaienpootjes in de ooghoeken.

Lees meer over de huid