Anticellulitis
Met cellulite of ‘sinaasappelhuid’ wordt in de cosmetische zin verwezen naar een bobbelige structuur van de huid en het onderhuids bindweefsel.

De termen ‘cellulite’ en ‘cellulitis’ worden regelmatig met elkaar verward. Cellulitis is een ontsteking van de lederhuid en het onderhuidse vetweefsel en dus niet hetzelfde als cellulite.

De uitstraling van de huid bij cellulite sluit volgens sommige mensen niet aan bij het huidige schoonheidsideaal van slank en strak. Daarom werken sommige mensen eraan om hun huid weer glad en strak te krijgen. Eén van de mogelijkheden op dit gebied zijn de anti-cellulitecrèmes. De actieve bestanddelen in deze producten dragen bij aan het tegengaan van de vorming en het verergeren van cellulite.

Daarnaast staan op het product vaak aanwijzingen met welke bewegingen het moet worden opgebracht. De bewegingen zorgen voor een massage van het huidgebied, om vocht te helpen afvoeren en de doorbloeding te stimuleren.

Ontstaan van cellulite
Cellulite is volkomen onschuldig en komt bij vrouwen zeer veel voor, vooral op de dijen en billen. Het heeft niet altijd met de hoeveelheid vet in die gebieden te maken, cellulite komt ook bij slanke vrouwen voor.

Bij de vorming van cellulite spelen diverse factoren een rol, zoals hormoonhuishouding, leefstijl, leeftijd en erfelijkheid. Uiteindelijk krijgt ongeveer negentig procent van de vrouwen in meer of mindere mate te maken met cellulite. Dankzij een verschil in opbouw van de huid komt cellulite zelden bij mannen voor.

Lees meer over de huid