Over de website

Bezoek vooral regelmatig deze website, want hij is nog in ontwikkeling en wordt op korte termijn aangevuld met nog veel meer waardevolle informatie.

Doelstelling

Er zijn in ons land bijna 10.000 mensen werkzaam als schoonheidsspecialist. Professioneel gebruik van cosmeticaproducten vereist vakkennis. Deze website heeft tot doel de kennis van schoonheidsspecialisten te vergroten,  wat de kwaliteit van hun werk nog verder verbetert. Deze website richt zich met name op kennis van (het gebruik van) cosmeticaproducten.

Initiatiefnemer van deze website is de Groep Distributie Schoonheidsspecialisten (GDS) van/en de Nederlandse Cosmetica Vereniging. De bedrijven in GDS zijn: hannah Skin Improvement Research Company B.V., Chi International B.V., Talboom B.V., Cosinta Service B.V., B & Z Cosmetics B.V.,
Elha Cosmetics B.V. en Webecos B.V.
 

Doelgroep

De website is bedoeld voor schoonheidsspecialisten en voor mensen die daartoe een opleiding (willen) volgen. Deze doelgroep is groot. De branche bestond in 2011 uit 9.700 ondernemingen die actief zijn in de schoonheidsverzorging. Van hen werkt 21 procent in een bedrijfspand. Bijna driekwart (73 procent) van de schoonheidsspecialisten werkt vanuit huis en 6 procent werkt ambulant.