Deze pagina afdrukken

INCI-namen

‘INCI-namen’ zijn internationale namen voor cosmetica-ingrediënten. De afkorting INCI staat voor ‘International Nomenclature of Cosmetic Ingredients’. Met behulp van de unieke INCI-naam kunt u als u voor een stof allergisch bent, zonder taalbarrière een veilige keuze maken.

Op de website van de Europese Commissie kunt u de INCI-naam gekoppeld zien aan verschillende andere gebruikelijke namen voor stoffen.