Cosmetica

Dagelijks gebruiken we in Nederland van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat diverse cosmeticaproducten. Cosmetica is méér dan alleen make-up en parfum. Ook producten als tandpasta, scheerschuim, anti-zonnebrand, kleurspoeling en deodorant zijn cosmeticaproducten.

We besteden veel tijd aan de persoonlijke verzorging. Niet alleen de consument zelf, maar ook de overheid, industrie en wetenschap. Samen zorgen zij ervoor dat de consument veilig en zorgeloos gebruik kan maken van cosmetica.

Gezondheid

Lees over de opbouw van huid, haar en gebit. Welk huidtype heeft u? Wat is het effect van zon op de huid? Wanneer spreek je van een allergie?

Lees meer

Het etiket

Heeft u wel eens het etiket op uw shampoofles bestudeerd? Lees over de betekenis van alle termen en symbolen.

Lees meer

Feiten en fabels

Lippenbalsem werkt verslavend. Er is geen leven zonder chemie. Cosmetica zijn pure luxe. Fabels of feiten?

Lees meer

Wetten en regels

Waaraan moeten cosmetica voldoen? Hoe wordt de veiligheid gegarandeerd? Wie controleert of regels worden nageleefd?

Lees meer

Ingrediënten

Aan cosmeticaproducten worden diverse ingrediënten toegevoegd met elk een specifieke functie. Bijvoorbeeld om de viscositeit (stroperigheid) van het product te beïnvloeden. Of om het product langer houdbaar te maken.

Lees meer

Producten

Cosmetica, oftewel producten voor de persoonlijke verzorging, zijn meer dan alleen make-up en parfum. Ook tandpasta, deodorant, crèmes, scheerschuim, zonnebrandcrème en lippenbalsem behoren tot de cosmetica.

Lees meer