Allergie

 

De ingrediëntvermelding is belangrijk voor kappers én voor klanten met een allergie voor een bepaalde stof. Als de allergie bekend is, kunnen zij aan de hand van het etiket zien of zij het product kunnen gebruiken.

Om het herkennen van de ingrediënt waarvoor iemand allergisch is makkelijker te herkennen, heeft de Nederlandse Cosmetica Vereniging de allergiepas ontwikkeld. Lees meer over de allergiepas.

Dermatologen kunnen uit het etiket opmaken met welke stof(fen) een allergietest uitgevoerd moet worden, als een patiënt de producten waar hij/zij klachten van krijgt meeneemt.

Let op! 
Black henna PPD zit soms ook in black hennatatoeages, iets wat wettelijk niet is toegestaan. Helaas worden dergelijke tatoeages toch regelmatig aangeboden in bijvoorbeeld vakantieoorden in exotische landen. Heeft een klant of kapper dus (ooit) een hennatatoeage laten aanbrengen, wees dan extra voorzichtig bij het kleuren van het haar. De kans is namelijk groot dat de klant of kapper ongemerkt een overgevoeligheid heeft ontwikkeld.