Allergie

 

Zowel de klant als de schoonheidsspecialist zelf kan te maken krijgen met een overgevoelige reactie van de huid.

Vraag altijd aan je klant of hij/zij allergisch is voor bepaalde stoffen. Als een klant over een ingrediënt twijfelt of een vermoeden heeft dat hij daarvoor allergisch is, gebruik dan geen product met dat specifieke ingrediënt (raadpleeg het etiket of de fabrikant) en verwijs de klant door naar de huisarts.

Heb je als schoonheidsspecialiste een allergie, dan zul je daarmee rekening moeten houden in je werk. Het is belangrijk om te weten voor welke stoffen je precies allergisch bent, zodat je producten hiermee kunt vermijden. Het beste is om een test bij je huisarts te laten doen. Eventueel stuurt hij je door naar een dermatoloog (huidarts) voor verder onderzoek.

Weet je eenmaal voor welke stoffen je allergisch bent, kies dan producten waarin die stoffen niet zitten. Handig is een allergiepas bij de Nederlandse Cosmetica Vereniging aan te vragen, waarmee je de informatie altijd bij de hand hebt.

Helaas bestaat er geen lijst van cosmeticaproducten zónder dat ingrediënt waarvoor jij allergisch bent. Dat heeft ermee te maken dat de samenstelling van cosmeticaproducten zo vaak, in meer of mindere mate, verandert dat zo’n lijst niet bij te houden zou zijn.