Klachten

 

Het kan gebeuren dat een klant na een schoonheidsbehandeling klachten krijgt van lichamelijk aard. Het kan bijvoorbeeld gaan om een overgevoeligheidsreactie van de huid. Het is in dit geval verstandig om altijd de leverancier of fabrikant van het gebruikte product hiervan op de hoogte te stellen. De adresgegevens van de fabrikant lees je op de verpakking van het cosmeticaproduct. Bewaar het bewuste product, voor het geval de fabrikant vraagt om het op te sturen.

Cosmeticafabrikanten hanteren een methode een gezondheidsklachten te registreren. Dit geeft inzicht in de problemen die mogelijk door een product zijn ontstaan en helpt bepalen welke acties nodig zijn.

Wanneer je daadwerkelijk een link tussen het gebruik van een cosmeticaproduct en de klachten vermoedt, adviseer de klant dan zijn huisarts te bezoeken. Mogelijk volgt daarop een doorverwijzing naar de dermatoloog (huidarts).

Als de klant ontevreden is over de behandeling zelf en je komt er samen niet uit, dan kan je de klant wijzen op de onafhankelijke klachtenfunctionaris.