DUURZAAMHEID

 

Duurzaam ondernemen is een belangrijke trend in alle branches. Duurzaam ondernemen houdt in: bescherming van het milieu, sociale ontwikkeling en economische groei. Het betekent dat je je bewust bent van de impact van je bedrijfsvoering op je leefomgeving, dichtbij en ver weg.


Het onderwerp duurzaamheid heeft de afgelopen jaren steeds meer aandacht. Het principe van duurzaamheid is dat we op zo’n manier gaan leven, dat ook alle toekomstige generaties gezond op de aarde kunnen leven. Denk hierbij aan het voorkomen van afval en gevaarlijke stoffen die in het milieu belanden, of het voorkomen van het uitputten van bijvoorbeeld aardolie in de wereld. De invloed die bepaalde producten of handelingen hebben op het milieu, wordt ook wel de milieu-impact genoemd. Hoe lager de impact op het milieu, hoe minder het milieu wordt belast.

Ook in de professionele schoonmaakwereld krijgt dit onderwerp steeds meer aandacht. Er wordt steeds meer van schoonmaakbedrijven verwacht dat ze duurzaam schoonmaken, wat concreet kan betekenen dat er minder water en minder schoonmaakmiddelen gebruikt moeten worden, terwijl verwacht wordt dat er even goed wordt schoongemaakt. 

U als professionele gebruiker heeft het meeste invloed op het duurzaam reinigen van uw professionele omgeving.