PROFESSIONEEL SCHOONMAKEN

 

Productkeuze en training

Kies altijd een product dat past bij uw te reinigen object. Een juiste keuze kan ervoor zorgen dat u snel en efficiënt uw werk kunt doen, wat uiteindelijk het milieu ook bespaart. Beoordeel hierbij ook de verpakking. Zorg ervoor dat u en uw medewerker goed geïnstrueerd zijn over wat de beste methode is. Voorkom zoveel mogelijk dubbel werk. 

Dosering en doseerapparatuur
Duurzaam reinigen begint met de juiste dosering te gebruiken. Raadpleeg daarom altijd het etiket en/of het productinformatieblad over wat de juiste dosering voor uw toepassing is. Teveel doseren is niet alleen slecht voor het milieu, maar kan ook uw resultaat negatief beïnvloeden.

In de professionele markt zijn vele soorten van doseerapparatuur beschikbaar die u helpen de juiste dosering te gebruiken. Zo zijn er doseerflessen die u helpen met de juiste dosering door een dop met een doseerkamer, maar ook apparatuur die bij u gemonteerd worden met en zonder water- en of stroomaansluiting. Vraag altijd uw leverancier naar de mogelijkheden. Zorg ervoor dat uw materialen goed onderhouden worden. 

Concentraten
Over het algemeen is het zo dat hoe geconcentreerder een product, hoe beter voor het milieu. Vergelijk hierbij altijd de kosten per dosering om zo een goed en eerlijk vergelijk te maken. Over het algemeen is het zo hoe geconcentreerder een product, hoe interessanter het is om gebruik te maken van doseerapparatuur.

Temperatuur
De temperatuur die u gebruikt tijdens het reinigingsproces maakt veel uit op de milieu-impact. Zo adviseren wij bij de sopmethode lauwwarm te gebruiken (dus niet te heet en niet te koud). Bij te heet water is de milieu-impact zeer hoog en lijdt bijvoorbeeld u huid veel meer. 

Gebruikt u concentraat en hervulbare sprayflacons, dan adviseren wij indien het reinigingsmiddel geschikt is, koud water te gebruiken. Dit reduceert de milieu-impact aanzienlijk en u als gebruiker merkt de gevolgen niet. Ideaal voor gebruik in combinatie met bijvoorbeeld microvezel doeken. Vergeet u niet de hervulbare flacon dagelijks te legen ter voorkoming van bacteriegroei.

Links naar:
- Biologische afbreekbaarheid
- Natuurlijke ingrediënten
- Duurzaamheidsinitiatieven
- Veilig werken