Milieu

 


De spuitbus biedt een aantal voordelen met het oog op het milieu. Namelijk:

- een spuitbus zorgt voor gemakkelijk doseren: door het ventielsysteem van de spuitbus is het product altijd voorhanden en heel gericht te doseren. Morsen of verspillen van het product komt hierdoor eigenlijk niet voor.

- een spuitbus zorgt dat een product lang houdbaar is: doordat het product in een spuitbus opgesloten zit in een luchtdichte omgeving krijgt het product geen kans om te bederven. Slagroom in een spuitbus is minstens een half jaar houdbaar, verf zelfs tot wel 10 jaar.

- de inhoud van een spuitbus is volledig te verbruiken. Bij een spuitbus zul je altijd de volledige inhoud kunnen gebruiken. Hierdoor heb je nooit product over en gooi je dus ook geen product weg. Daardoor is een spuitbus zeer efficiënt in het gebruik.

- de spuitbus zorgt voor weinig verpakkingsuitval in de keten. Doordat de metalen houders, waar spuitbussen van gemaakt zijn, erg stevig zijn, is er weinig verlies van spuitbussen door bijvoorbeeld beschadiging tijdens transport.

- de metalen houders zijn zeer goed recyclebaar: De spuitbus kan gewoon via het reguliere huisvuil worden afgedankt. In de afvalscheidings – of verbrandingsinstallaties wordt het metaal waar de spuitbus van is gemaakt, gemakkelijk teruggewonnen. Op die manier wordt zo’n 85% van alle metaalafval in Nederland gerecycled. Een recyclepercentage waar kunststof verpakkingen nog niet aan kunnen tippen. Daarbij is metaal na recycling weer ‘als nieuw’, terwijl materialen als papier, kunststof of hout altijd aan kwaliteit verliezen en tenslotte zelfs helemaal niet meer bruikbaar zijn.