Aantal wassen


Op de voorkant van een pak vaatwastabletten, bijvoorbeeld, staat vaak hoeveel tabletten er in de verpakking zitten. U kunt dan zelf uitrekenen hoeveel uw vaatwasbeurt kost en een eerlijke vergelijking maken tussen verschillende vaatwasmiddelen.

Op textielwasmiddelen wordt het aantal keren dat u met de inhoud van een pak kunt wassen (‘aantal wassen’) aangegeven met een wasmandje. Op de voorkant van een pak staat één van de vier onderstaande varianten van het wasmandje. Het cijfer in/naast/onder het wasmandje geeft aan hoeveel keer u met de inhoud kunt wassen. 

aantal_wasbeurten.gif

De Europese regelgeving voor was- en schoonmaakmiddelen (detergentenverordering) schrijft voor hoe dit aantal wassen moet worden bepaald, zodat consumenten eerlijk worden voorgelicht. Deze regels gaan uit van een bepaalde standaardsituatie. Het kan zijn dat u thuis vaker of juist minder vaak kunt wassen met een pak wasmiddel. Dit hangt af van de waterhardheid bij u thuis, maar ook van de vraag hoe vuil uw wasgoed is. Kijk bij de gebruiks- of doseeraanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering.